Πραλίνα από χαρούπι

    post-thumb

    Καλή φάση η μερέντα και η κάθε μερέντα δεν λέω. Όμως τι θα λέγατε για κάτι πολύ πιο υγιεινό, που σου δίνει την αίσθηση της σοκολάτας αλλά δεν έχει ΣΤΑΛΑ σοκολάτα και φτιάχνεται μόνο με superfoods;;; Παραδεχτείτε το ακούγεται πολύ καλό! Συνεχίζουμε λοιπόν το concept που αφιερώνουμε συνταγές σε πολύ υγιεινά υλικά και έτσι σας δίνουμε μία ακόμα συνταγή με αυτό το δώρο που ονομάζεται χαρουπόμελο! Αναλύσαμε στο προηγούμενο άρθρο τις ιδιότητες του χαρουπιού, που ομολογουμένως είναι τόσες που οριακά δεν έφτανε το άρθρο να τις βάλουμε όλες, οπότε σε αυτή την συνταγή η εισαγωγή θα είναι μικρή. Απλά σκεφτείτε τι βόμβα θρεπτικών συστατικών μπορείτε να τρώτε κάθε πρωί μαζί με το ψωμάκι σας και τον καφέ σας. Τίποτα άλλο δεν έχω να πω!

    Η συνταγή αυτή δεν παίρνει και πολλές αλλαγές. Δεν γίνεται να παραλείψετε κάποιο υλικό αλλα γίνεται, αν θέλετε, να προσθέσετε λίγη πολύ ψιλοκομμένη σοκολάτα. Δεν την χρειάζεται αλλά μπορείτε. Αυτό όμως που πρέπει να δείτε είναι το πόσο ρευστή θέλετε την πραλίνα. Αν σας βγει σφιχτή προσθέτετε λίγο γάλα, κανονικό ή βρώμης και ανακατεύετε καλά. Η ποσότητα που σας δίνω εγώ δίνει μία αρκετά σφιχτή πραλίνα που μπορείς όμως με ευκολία να αλλείψεις στο ψωμί. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!

    Πραλίνα από χαρούπι

    Χρόνος προετοιμασίας και μαγειρέματος: 10 λεπτά

    Μερίδες: 1 μεσαίο βαζάκι

    ~Υλικά~
    110gr φουντούκια καβουρδισμένα
    65gr χαρουπόμελο
    65gr πετιμέζι
    75gr ταχίνι ολικής άλεσης
    1 κ.σούπας χαρουπάλευρο
    1 κ.σούπας γάλα βρώμης
    ~Εκτέλεση~
    • Σε ένα πολυκόφτη ρίχνουμε τα φουντούκια και χτυπάμε για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνουν σκόνη και να μην υπάρχουν κομματάκια φουντουκιού που δεν έχουν σπάσει.
    • Πρσοθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
    • Αν μας φανεί πολύ σφιχτό το άλειμμα προσθέτουμε λίγο ακόμα γάλα, χτυπάμε ίσα ίσα 10 δευτερόλεπτα.
    • Σερβίρουμε με φρέσκο ζεστό ψωμί.