Muffins σοκολάτας

    post-thumb

    Υπάρχει πιό κλασσικό mini γλυκάκι για το πρωινό καφε; Mini διότι δεν είναι και κομμάτι τούρτας αλλά κυρίως επειδή είναι τόσο ανάλαφρα που δεν καταλαβαίνεις για πότε το έφαγες. Στο μεταξύ πόσο πολύ ταιριάζει το πικρό του καφέ με το γλυκό της σοκολάτας;;; Απίστευτος συνδυασμός! Τα σοκολατένια muffin είναι κιόλας το απόλυτο must αυτού του είδους γλυκών. Είναι αυτό το κεκάκι με το οποίο πρέπει να ξεκινήσεις και μετά να προχωρήσεις στο να φτιάξεις τα υπόλοιπα. Και μπορείτε όλοι να φανταστείτε τι παραλλαγές μπορείτε να κάνετε και έτσι πόσα διαφορετικά muffins μπορείτε να φτιάξετε.

    Τα muffins είναι κάτι λίγο αυθαίρετο. Βέβαια, ζαχαροπλαστική και αυθαιρεσία δεν πάνε και πολύ πακέτο οπότε μην το παρακάνετε. Υπάρχουν μικρές αλλαγές που μπορούν να κάνουν λίγο πιο ενδιαφέρον το αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, μην παραλείψετε να κοσκινίσετε το αλεύρι και το κακάο. Με το κοσκίνισμα το μείγμα γίνεται πιό ανάλαφρο και παίρνει αέρα. Μπορείτε αντί για κρυσταλλική ζάχαρη να βάλετε καστανή. Θα κάνετε λίγο πιο μαστιχωτό το αποτέλεσμα. Τέλος, αντί για σταγόνες βάλτε ό,τι σας κατέβει. Σοκολάτα γάλακτος, μούρα, σταφίδες ή ό,τι άλλο θέλετε. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!

    Muffins σοκολάτας

    Χρόνος προετοιμασίας και μαγειρέματος: 40 λεπτά

    Μερίδες: 20 muffins

    ~Υλικά~
    360gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
    60gr σκόνη κακάο, κοσκινισμένο
    1 κ.γλυκού baking powder
    1 πρέζα αλάτι
    200gr πλήρες γάλα
    125gr βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
    240gr κρυσταλλική ζάχαρη
    2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
    2 βανολίνες
    100gr σταγόνες κουβερτούρας.
    ~Εκτέλεση~
    • Σε ένα μεγάλο bowl αναμειγνύουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι, τις βανιλίνες και το κακάο.
    • Με το mixer χειρός χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη για να αφρατέψουν. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Μόλις το μείγμα απορροφήσει το πρώτο αυγό προχωράμε στο δεύτερο
    • Προσθέτουμε εναλλάξ το μείγμα αλευριού και το γάλα. Αυτό το κάνουυμε για να μην μας γίνει πολύ σφιχτό ή πολύ αραιό το μείγμα και για να μην κάνει σβώλους.
    • Τέλος ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά το μείγμα με μία μαρίζ.
    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα,
    • Σε φόρμα για muffins τοποθετούμε χαρτάκια και γεμίζουμε τις θήκες κατά λίγο παραπάνω από 2/3. Δεν τα γεμίζουμε μέχρι πάνω διότι θα φουσκώσουν και θα χυθούν από τις θήκες
    • Τα τοποθετούμε σε φορμάκια ή αλουμινένιες θήκες και γεμίζουμε κατά τα 2/3.
    • Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 20-25 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν έχουν γίνει βάζοντας στο κέντρο του muffin μία οδοντογλυφίδα. Αν βγει καθαρή, τότε είναι έτοιμα.
    • Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τον φούρνο και από τις θήκες, τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και σερβίρουμε.