Grilled Cheese Sandwich με γραβιέρα και αχλάδι

    post-thumb

    Τελευταία έχω αρχίσει να ανακαλύπτω ότι πραγματικά μου αρέσουν οι συνδυασμοί φρούτων με κάτι αλμυρό. Ξεκίνησα με μία πίτσα στην οποία έβαλα σταφύλια, φέτα και γραβιέρα ενός πολύ γνωστού Έλληνα σεφ. Εεεεε μιλάμε για άλλο πράγμα! Κάπως έτσι κόλλησα. Μια από αυτές τις μέρες λοιπόν, έχοντας ένα τουρλού από όσπρια για μεσημεριανό σκέφτηκα να δοκιμάσω για συνοδευτικό να φτιάξω ένα μικρό sandwich με τυρί. Αλλά δεν ξέρετε πόσο άδειο θα μου φαινόταν μόνο με τυρί. Δεν υπήρχε περίπτωση να το αφήσω έτσι. Έβαλα αχλάδι λοιπόν και ήταν το κάτι άλλο. Η γραβιέρα αλμυρή και το αχλάδι γλυκό έκαναν έναν συνδυασμό μούρλια.

    Αντί για γραβιέρα θα ήταν πολύ ωραία ιδέα να χρησιμοποιήσετε ένα έντονο cheddar. Είναι κλασσικό τυρί για Grilled Cheese αλλά όπως και να έχει η γραβιέρα είναι πολύ πιο πιθανό να υπάρχει στο ψυγείο σας. Εγώ αγαπώ την γραβιέρα Αμφιλοχίας και την προτείνω ανεπιφύλακτα. Επιπλέον, θα μπορούσατε να βάλετε και λίγη μουστάρδα με κόκκους (whole-grain mustard). Την βρίσκεται σίγουρα σε μεγάλη αλυσίδα supermarket όπως την βρήκα και εγώ. Είναι τελείως διαφορετική από την κλασσική μουστάρδα σε γεύση και πραγματικά αξίζει την δοκιμή. Τέλος, αν δεν είναι ώριμο το αχλάδι μην προσπαθήσετε τη συνταγή μιας και δεν θα έχει την γλύκα που χρειάζεται. Γενικά το sandwich αυτό είναι ότι πρέπει για ένα snack ή για συνοδευτικό κάποιου φαγητού. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!

    Grilled Cheese Sandwich με γραβιέρα και αχλάδι

    Χρόνος προετοιμασίας και μαγειρέματος: 5 λεπτά

    Μερίδες: 1

    ~Υλικά~
    2 χοντρές φέτες σπιτικό ψωμί
    βούτυρο για το άλειμμα
    50gr τριμμένη γραβιέρα
    1/2 ώριμο αχλάδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
    ~Εκτέλεση~
    • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει.
    • Αλείφουμε την εξωτερική πλευρά της κάθε φέτας με βούτυρο.
    • Στην εσωτερική βάζουμε την γραβιέρα και από πάνω το αχλάδι.
    • Κλείνουμε το sandwich και το βάζουμε στο ζεστό τηγάνι. Πιέζουμε από πάνω με ένα πιάτο και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα και αρχίσει να λιώνει το τυρί.
    • Γυρνάμε και δίνουμε χρώμα και από την άλλη πλευρά.
    • Όταν είναι έτοιμο βγάζουμε από το τηγάνι και τρώμε όσο είναι ακόμα ζεστό.