Nut-wich με αβοκάντο και φυστίκι Αιγίνης

    post-thumb

    Τι σημαίνει Nut-wich? Προφανώς και προκύπτει από το sand-wich απλά εδώ μιλάμε για μία μόνο φέτα ψωμί η οπαία από πάνω της θα έχει ένα μείγμα που σίγουρα θα περιέχει κάποιον ξηρό καρπό, εξ ου και το nut. Πραγματικά δεν έχω ιδέα αν αυτή η λέξη υφίστανται ή αν έκανα μία νέα περιγραφή για κάτι τόσο απλό.

    Όπως και να έχει πρόκειται για ένα εξαιρετικό πρωινό ή για ένα snack με απίστευτη γεύση. Ο συνδυασμός αβοκάντο & φυστίκι Αιγίνης απλά δεν υπάρχει. Εννοείται ότι μπορείτε να κάνετε το ίδιο και με αράπικα φυστίκια και νομίζω το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου απολαυστικό. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!

    Χρόνος προετοιμασίας και μαγειρέματος: 5 λεπτά

    Μερίδες: 1

    ~Υλικά~
    1 κομμάτι λαγάνα ή 1 φέτα σπιτικό ψωμί
    1/2 αβοκάντο
    20gr φυστίκια Αιγίνης, ανάλατα και ωμά
    ελάχιστο αλάτι
    ελάχιστο ελαιόλαδο
    σουσάμι (προαιρετικά)
    ~Εκτέλεση~
    • Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά και ρίχνουμε τα φυστίκια.
    • Καβουρδίζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα εξωτερικά και μετά αποσύρουμε. Χοντροκόβουμε και αφήνουμε μερικά ολόκληρα για το σερβίρισμα.
    • Σε ένα μικρό bowl λιώνουμε το αβοκάντο με ένα πιρούνι.
    • Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα φυστίκια καθώς και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
    • Απλώνουμε το μείγμα στο ψωμί μας, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, το σουσάμι και με τα ολόκληρα φυστίκια που αφήσαμε.