Ομελέτα φούρνου με πιπερίες και κρεμμύδια

    post-thumb

    Ό,τι πιο εύκολο μπορείτε να φτιάξετε! Παίζει να είναι πιο εύκολο και από τηγανητά αυγά! Εννοείται ότι βάζετε ό,τι λαχανικό έχετε στο ψυγείο σας. Μπορείτε να βάλετε μέσα περισσευούμενα τυριά, αλλαντικά, ψιλοκομμένο κρέας από το χθεσινό σας γεύμα, πραγματικά οτιδήποτε!!!! Επίσης, ίσως βέβαια να είναι και η ιδέα μου, το γεγονός ότι την φτιάχνουμε στον φούρνο κάνει όλο το γεύμα μας πιό υγιεινό. Φτιάχνουμε και μία ωραία σαλάτα με λάχανο και νομίζω έχουμε ένα άψογο βραδυνό. Τέλος, σκεφτείτε να πρέπει να φτιάξετε 4 ομελέτες στο τηγάνι για την οικογένεια;;; Βαρεμάρα!!! Εδώ φτιάχνεις ένα ταψί και είναι όλοι ευχαριστημένοι!!!

    Όπως είπα και στην εισαγωγή μπορείτε να βάλετε μέσα στην ομελέτα ό,τι σας κατέβει στο μυαλό! Μα ό,τι! Κρέας μαγειρεμένο θες?! Μέσα! Άλλα λαχανικά όπως κολοκύθια, μελιτζάνες ακόμα και κολοκύθα?! Μέσα! Πραγματικά σας μιλάω δεν μπορώ να φανταστώ τι δεν μπορείς να βάλεις! Μια καλή ιδέα θα ήταν τηγανητές πατάτες που έχουν μείνει από προηγούμενη φορα, αν και βέβαια πρέπει να τσεκάρετε τι δεν πάει καλά στην ζώη σας αν μένουν τηγανητές πατάτες! Επίσης, βάζετε ό,τι τυρί σας κάνει κέφι! Παρμεζάνα, κεφαλογραβιέρα, ή καπνιστο δεν έχει σημασία!!! Και έτσι για να συνεχίσω την προηγούμενη σκέψη σκεφτείτε μαζί με τις πατάτες να έχετε βάλει γραβιέρα και μπόλικη φέτα. ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ! ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

    Ομελέτα φούρνου με πιπερίες και κρεμμύδια

    Χρόνος προετοιμασίας και μαγειρέματος: 35 λεπτά

    Μερίδες: 4

    ~Υλικά~
    1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
    1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές
    2 κ.σούπας ελαιόλαδο
    αλάτι
    μαύρο πιπέρι
    καπνιστή πάπρικα
    12 αυγά
    100gr τυρί reggato, τριμμένη
    130ml γάλα, πλήρες ή ελαφρύ
    αποξηραμένη ρίγανη
    ~Εκτέλεση~
    • Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο ώστε να κάψει.
    • Ρίχνουμε το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα και ανακατεύουμε καλά. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσέχουμε όμως να μην πάρει χρώμα και καεί.
    • Ρίχνουμε την πιπεριά, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλάτι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσει λίγο και αυτή.
    • Μόλις είναι έτοιμα τα λαχανικά τα αφαιρούμε από το τηγάνι.
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
    • Σε ένα μεγάλο bowl ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφρά μέ ένα πιρούνι μέχρι να σπάσουν οι κρόκοι.
    • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγη καπνιστή πάπρικα, τη ρίγανη, το reggato και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά.
    • Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί διαστάσεων 25Χ30 εκατοστών. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Αν θέλουμε από πάνω μπορούμε να πασπαλίσουμε λίγο ακόμα τυρί.
    • Ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει η ομελέτα, να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και να έχει ψηθεί το εσωτερικό.
    • Με το που την βγάλουμε από τον φούρνο, την βγάζουμε από το ταψί και αφαιρούμε την λαδόκολλα γιατί θα ιδρώσει και θα μαλακώσει η κάτω πλευρά της.
    • Σερβίρουμε μαζί με σαλάτα ή τηγανητές πατάτες.